Johnny-de-Mol-en-ex-partner-Shima-Kaes

Talpa sluit zich aan bij verklaring van Johnny de Mol en wil niet inhoudelijk reageren

Talpa sluit zich aan bij de verklaring die Johnny de Mol woensdagavond deed in zijn talkshow HLF8 en wil verder niet inhoudelijk reageren. In een artikel van opinieblad HP/De Tijd kwamen schokkende details van de aangifte van mishandeling die Johnny’s ex Shima Kaes deed aan bod, maar de presentator en ‘zoon van’ ontkende in zijn talkshow alle beschuldigingen.

In eerste instantie wilde Johnny woensdagavond niet bij HLF8 verschijnen en zou Hélène Hendriks zijn talkshow overnemen, maar later bedacht hij zich. “Voor mij zijn er leukere dagen geweest”, zei hij gisteren. “Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik wel bij HLF8 zou gaan zitten vanavond, omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij beschuldigt dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd.” Talpa sluit zich aan bij deze verklaring en wil verder niet ingaan op de situatie.

Eerder ontkende de presentator ook al dat hij zijn ex, met wie hij tussen 2014 en 2015 samen was, meerdere malen heeft mishandeld. Daar blijft hij bij. “Het is een verhaal dat mij al tijden achtervolgt, het gaat over een relatie van zeven jaar geleden, en die relatie was echt niet allemaal harmonie, maar in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan, van mishandeling is geen sprake.”

‘Gek dat we doorgaan met HLF8’

Verscheidene mensen vonden dat Johnny de Mol zijn werk bij HLF8 voorlopig moet neerleggen. De juridisch adviseur van Kaes, Karim Aachboun, liet in een verklaring weten dat hij het “gepast” acht dat de presentator zijn taken neerlegt “totdat het rechtssysteem over zijn lot heeft geoordeeld”. Ook de mannen van Talpa’s Vandaag Inside lieten zich uit over de situatie. “Vergeleken met al die andere mensen die thuiszitten en moeten afwachten, Ali B die niet weet waar hij aan toe is”, zei Wilfred Genee woensdagavond over het werk van De Mol bij HLF8. “Dan is het wel heel gek dat we wel doorgaan met het programma.”

Shima gehoord door recherche

Kaes deed in 2020 aangifte tegen haar ex. Kort daarvoor hadden Johnny en zijn vader John de Mol al aangifte tegen haar gedaan voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed Kaes’ juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Aachboun bevestigde woensdag na het artikel van HP/De Tijd dat Kaes afgelopen week is gehoord door de recherche naar aanleiding van haar aangifte.