Thijs Romer 30091902

Strafzaak tegen Thijs Römer gestart

In de rechtbank in Assen is dinsdagochtend de rechtszaak tegen Thijs Römer van start gegaan. De 44-jarige acteur wordt ervan verdacht tussen 2015 en 2017 online zedendelicten te hebben gepleegd met drie meisjes die op dat moment minderjarig waren. Römer is aanwezig in de rechtbank.

De acteur zou de toen tussen de 14 en 16 jaar oude meisjes onder meer gevraagd hebben om naaktfoto’s. Ook zou hij hen expliciete beelden van zichzelf hebben gestuurd. Bij de bekendmaking dat het Openbaar Ministerie de acteur hiervoor gaat vervolgen, werd al duidelijk dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de vermeende slachtoffers.

De zaak is gebaseerd op drie aangiften die de vermeende slachtoffers vorig jaar hebben gedaan tegen Römer. Een van de drie inmiddels volwassen vrouwen deelde haar ervaringen met de acteur vorig voorjaar al via sociale media. Römer ontkende dat verhaal toen en dreigde met een tegenaangifte wegens laster en smaad. In het najaar maakte de acteur uit onder meer de film Alles is Familie en de serie Moordvrouw bekend voorlopig zijn agenda leeggeveegd te hebben. In november maakte het OM bekend hem te gaan vervolgen.