Albert Verlinde

Albert Verlinde stopt als gemeenteraadslid Vught

Albert Verlinde stopt volgende maand met zijn werk als raadslid voor de VVD in Vught. Dat heeft hij donderdag laten weten aan de burgemeester. De theaterproducent en showbizzexpert was in 2020 lijstduwer en kreeg zoveel voorkeursstemmen dat hij besloot daadwerkelijk plaats te nemen in de gemeenteraad. Maar hij kan het raadswerk nu niet meer combineren met zijn werkzaamheden als theaterproducent.

“Na volkomen onverwacht lid van de gemeenteraad te zijn geworden, heb ik me ruim tweeënhalf jaar vol plezier en enthousiasme op deze mooie taak gestort als woordvoerder Wonen en Cultuur. Ik was graag tot het einde van deze, door tussentijdse verkiezingen extra lange, termijn gebleven, maar het afgelopen jaar zijn mijn werkzaamheden als theaterproducent zo toegenomen dat de combinatie met het raadswerk onmogelijk werd”, aldus Verlinde.

De 62-jarige Verlinde kijkt naar eigen zeggen terug op een “prachtige periode”, waarin hij ook vicefractievoorzitter was. Michel Freund is de beoogd opvolger van Verlinde in de Vughtse gemeenteraad. Het afscheid van Verlinde en de installatie van Freund vinden tijdens de raadsvergadering van 21 september plaats.