Zowel Sander Lantinga als Manuel Venderbos ‘weten niets’ over presenteren HLF8

Zowel Sander Lantinga als Manuel Venderbos ontkennen dat zij talkshow HLF8 gaan presenteren. “Waar dat vandaan komt, ik heb geen idee”, zei Sander toen hij met het gerucht geconfronteerd werd. Dat geldt ook voor Manuel. “Ik weet nog helemaal van niks”, laat de presentator desgevraagd aan het ANP weten.

De geruchten werden vrijdag in het leven geroepen in het programma Vandaag Inside. Daarin werd stellig gezegd dat Sander en Manuel de nieuwe presentatoren worden. “Ik ben ontzettend gelukkig bij de radio en combineren… dat gaat niet”, aldus Lantinga. “En ik ben net begonnen bij Radio Veronica, dus dat heeft nu echt m’n voorkeur.” Manuel, die grapt misschien een “interne memo” te hebben gemist, ziet het op zijn beurt wél zitten. “Het is eigenlijk een soort Shownieuws, maar iets minder John de Bever en iets meer actualiteit en politiek.”

Talpa: ‘Geen nieuws te melden’

Talpa liet afgelopen weekeinde desgevraagd weten dat er nog geen nieuws is te melden over HLF8. “De status is nog steeds ongewijzigd. Als er vanuit de zender iets te melden is, doen we dat zeker”, zo liet een woordvoerder weten.

Door zonder Johnny

Eind oktober liet Talpa weten door te willen gaan met HLF8 ondanks dat De Mol had aangekondigd dat hij stopt met het programma. Hij was al een tijdje niet meer te zien vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. Sindsdien wisselen Hélène Hendriks en Leonie ter Braak elkaar af. De laatste vertrekt echter naar RTL.