Johnny de Mol

Johnny de Mol stopt definitief als presentator van HLF8, maar talkshow gaat wél door

Johnny de Mol zal niet terugkeren als presentator van de talkshow HLF8. Een woordvoerder van De Mol heeft een bericht van Shownieuws bevestigd. Ondanks het vertrek van Johnny staat de toekomst van de talkshow niet ter discussie, aldus een woordvoerder van Talpa. HLF8 werd de afgelopen maanden gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak en zij blijven dit voorlopig doen.

De Mol legde eind april zijn werkzaamheden neer vanwege beschuldigingen van wangedrag. Het Openbaar Minister seponeerde recent de aangifte van mishandeling en poging tot doodslag die zijn ex-partner Shima Kaes tegen De Mol deed. Het onderzoek had niet tot voldoende bewijs geleid, stelde het OM. Talpa zei daarna weer te gaan bespreken met De Mol wat hij wilde doen.

Volgens de presentator is “de weerslag van deze hele periode zwaarder dan gedacht”, laat zijn woordvoerder weten. “Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving. Johnny geeft aan dat het een enorm moeilijke beslissing is geweest. Hij is de redactie van HLF8 ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet en het mooie avontuur dat ze met elkaar hebben beleefd. Hij wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen.”