Johnny de Mol stopt per direct met HLF8 na ‘nieuwe, anonieme valse beschuldiging’

Johnny de Mol stopt per direct met zijn Talpa-talkshow HLF8. Dat meldde de presentator na afloop van het programma.

“En nu iets waar ik ontzettend tegenop zie om te vertellen”, zegt Johnny aangeslagen. “Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma.” Deze week is er weer “een nieuwe, anonieme valse beschuldiging geuit en daardoor wordt het voor mij en mijn redactie nagenoeg onmogelijk om dit werk voort te zetten”, aldus de 43-jarige presentator. Het gaat om een beschuldiging van ongepast gedrag. Het maken van een vrolijk dagelijks programma is voor hem na deze tweede beschuldiging “niet te doen”.

“We respecteren Johnny zijn keuze hierin”, aldus een woordvoerder van Talpa. De woordvoerder wil verder niet inhoudelijk ingaan op de kwestie. Het programma gaat wel door, maar met een andere presentator of presentatrice. Wie dat wordt, is nog onbekend. Eerder was Johnny ook al een aantal keer afwezig, toen werd de presentatie overgenomen door Hélène Hendriks.

In de tussentijd gaat de presentator werken aan zijn verdediging. “In de hoop en de verwachting dat de waarheid op tafel komt en ik weer door kan met mijn werk”, sluit hij af.

Aangifte van mishandeling

Eerder deed Johnny’s ex-verloofde Shima Kaes aangifte tegen hem wegens mishandeling. Daarop vroeg Johnny het Openbaar Ministerie om tot zijn vervolging over te gaan. Hij ontkent de aantijgingen pertinent, aldus zijn advocaat Peter Plasman, en hoopt dat door een grondig onderzoek van justitie en strafvervolging een einde gemaakt kan worden aan de beschuldigingen.

Na de aangifte van Shima, met wie Johnny ruim zes jaar geleden samen was, meldde hij dat hij niet van plan was te stoppen met zijn talkshow. “Daar hebben we serieus over nagedacht, en dat overwogen, maar uiteindelijk denk ik: ik ga mij niet aan de kant laten duwen voor iets waarvan ik word beschuldigd, waarvan ik weet dat het niet waar is.”