Yvon Jaspers

BZV-geheim onthuld: Yvon Jaspers stuurt privédetective op boeren af

Yvon Jaspers gelooft de boeren uit haar programma Boer Zoekt Vrouw niet altijd zomaar op hun blauwe ogen… Voor het nieuwe seizoen van start gaat, worden ze heimelijk gescreend. Dat onthult privédetective Sander van Betten, die op jacht werd gestuurd om schandalen over de boeren boven water te krijgen.

Dit seizoen kwam Boer Jan uit het tv-programma Boer Zoekt Vrouw onder vuur te liggen nadat hij had bekend wel eens ’een pilletje of een snuifje’ te doen. Veel kijkers vielen vooral over de uitspraken van Jan, omdat het gebruik strijdig zou zijn met het verantwoordelijke werk op zijn zorgboerderij in Noord-Holland. Niet uit te sluiten is dat de makers van Boer Zoekt Vrouw Jan’s drugsgebruik zelf ontdekten en hem vroegen om dat openbaar te maken. Dit om te voorkomen dat onthullingen hierover naar de pers zouden lekken.

Het programma van Yvon Jaspers blijkt namelijk al jaren met privédetectives te werken om te voorkomen dat ze met de ’verkeerde’ boeren in zee gaan. Aan Weekend verklapt één van de speurneuzen, die in opdracht van de KRO op onderzoek uitging, dat hij wel eens wat ontdekte over de agrariërs. ‘Ik moest de boeren natrekken’, aldus Sander van Betten van K-2 Recherchebureau. ‘Ik heb wel een paar keer een negatief advies over een boer moeten geven. Om wie dat ging, kan ik uiteraard niet zeggen.’

Het hele interview met privédetective Sander van Betten staat deze week in Weekend.

Lees ook:

Weggestuurde Erik uit Boer Zoekt Vrouw krijgt spreekverbod
Cupido schiet raak bij Elise uit Boer Zoekt Vrouw!
Vera uit Boer Zoekt Vrouw heeft al een nieuwe vlam