meghan markle

Meghan Markle doorbreekt stilzwijgen en reageert op dood George Floyd

Voor het eerst sinds de protesten na de dood van de Amerikaan George Floyd begonnen heeft Meghan, de hertogin van Sussex, iets van zich laten horen. Ook zijn leven deed ertoe, zegt de vrouw van de Britse prins Harry in een hartverwarmende videoboodschap aan de geslaagde leerlingen van haar oude school in Los Angeles, de Immaculate Heart High School.

Meghan aarzelde naar eigen zeggen om zich uit te spreken voor het geval haar uitspraken uit zijn verband werden getrokken maar zwijgen was ook geen optie. “Wat er nu gebeurt in ons land, in onze staat en in onze woonplaats Los Angeles is vreselijk. Ik wist niet zeker wat ik kon zeggen. Ik wilde het juiste zeggen.”

‘Herinneringen gaan niet weg’

“Ik realiseerde mij dat het enige wat ik verkeerd kon doen is niets zeggen. Omdat het leven van George Floyd ertoe deed, net als dat van Breonna Taylor, Philando Castile, Tamir Rice en zo veel andere mensen van wie we de namen kennen en niet kennen”, aldus Meghan, die daarna herinneringen ophaalt aan soortgelijke protesten en rellen in de lente van 1992. De hertogin was toen 11 of 12 jaar oud. “Ik herinner me de avondklok en dat ik terug naar huis rende, de as uit de lucht zag vallen en de rook uit de huizen zag komen. Ik herinner me mannen met wapens (…) die herinneringen gaan niet weg.”

Hoop

De vrouw van Harry beëindigt de video met een boodschap van hoop. “Met de diverse, levendige en open lessen op Immaculate Heart weet ik dat jullie weten dat Black lives matters. Jullie gaan je sterker uitspreken dan ooit tevoren, want jullie kunnen straks stemmen”, stimuleert Meghan. “Jullie zijn er klaar voor. We hebben jullie nodig en jullie zijn voorbereid.”

De videoboodschap komt een dag nadat een oud filmpje waarin Meghan zich uitspreekt tegen racisme weer boven water kwam. Ze vertelt daarin dat ze zelf als dochter van een witte vader en zwarte moeder te maken heeft gehad met racisme.

LEES OOK:
ZORGEN OM ANDRÉ HAZES: GEBRUIKT HIJ VERBODEN MIDDELEN?
BOER GEERT JAN ZORGT VOOR VERWARRING: HEBBEN HIJ EN GEERT ALLEBEI NIEUWE LIEFDE?
HOOP FRANK MASMEIJER VERVLOGEN: EX-VROUW HEEFT NIEUWE LIEFDE

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen