×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jesse Klaver openhartig over grootste verlies van zijn leven

Jesse Klaver openhartig over grootste verlies van zijn leven
5.02.2020 -

Jesse klaver vertelt openhartig over de meest traumatische gebeurtenis in zijn leven: het verlies van zijn moeder in 2017...


Jesse Klaver’s moeder was twintig toen ze zwanger raakte van hem. Zijn vader speelde vlak na zijn geboorte geen rol meer in zijn leven. Hij nam de benen, waardoor Jesse’s moeder alles op alles moest zetten om de politicus een onbezorgde jeugd te geven. ‘Ze koos voor economische zelfstandigheid en heeft altijd heel hard gewerkt om voor mij te zorgen en mij alles te geven wat ik nodig had. Ze had onregelmatige diensten en soms twee banen tegelijk’, vertelt hij in de nieuwe editie van Flair.

Omdat zijn moeder het belangrijk vond dat Jesse stabiliteit had, werd hij grotendeels door zijn opa en oma opgevoed. ‘Maar ze kwam heel vaak langs. Als kind heb ik nooit beseft hoe zwaar zij het had, omdat ik me zo’n rijk jongetje heb gevoeld’, vertelt hij. Zijn moeder overleed in 2017 op 51-jarige leeftijd. Ze werd op haar werk onwel en is nooit meer bijgekomen. ‘Ze was net op een punt in haar leven dat ze iets minder hard hoefde te werken en ik heb altijd gedacht: de tijd die je met mij hebt gemist, kun je nu met je kleinzoons inhalen. Dat kan helaas niet meer, dat vind ik heel verdrietig’, aldus de lijsttrekker van GroenLinks.

Na de dood van zijn moeder nam zijn vader contact met hem op, iets wat hij erg fijn vond. ‘Ik ben er blij mee, hij is een heel lieve en vriendelijke man. Maar ik wil en kan er nog niet zo veel over zeggen, omdat het allemaal nog zo pril en in ontwikkeling is. Ik weet nog niet goed wat ik erbij voel, denk of wat voor band we hebben’, besluit hij.

Lees ook:

Touriya Haoud getroffen door lymfeklierkanker

De tegenslagen van Esmée van Kampen: ‘Ik kan nooit kinderen krijgen’

ZIEN: Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy zetten huis te koop