×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Advocaat: Imanuelle Grives hoeft nog maar kort de cel in

Advocaat: Imanuelle Grives hoeft nog maar kort de cel in
8.11.2019 -

Actrice Imanuelle Grives, die vrijdag door de rechtbank in Antwerpen is veroordeeld wegens drugsbezit- en handel, hoeft mogelijk nog maar kort de cel in. Ze kreeg twee jaar celstraf en een boete opgelegd, maar de helft van de celstraf is voorwaardelijk, met een proeftijd van vijf jaar. Omdat in België nog standaard veel afgaat van een lage straf, zou Grives nog maar kort de cel in hoeven.


Volgens haar advocaat blijft er volgens de huidige ministeriële richtlijnen nog twee maanden cel over. Maar met aftrek van voorarrest heeft ze deze termijn al bijna volledig uitgezeten, stelde haar advocaat John Maes in een eerste reactie. Grives zat al ruim zes weken in voorlopige hechtenis nadat ze eind juli was opgepakt. Maes bestudeert het vonnis nog.

Ook een groot deel van de boete is voorwaardelijk. Het te betalen bedrag zal netto uitkomen op 2000 euro, aldus een rechtbankmedewerker.

De rechtbank acht bewezen dat Grives vele soorten drugs bij zich had en dealde op het dancefestival Tomorrowland in Boom. De rechtbank sprak van ‘ernstige feiten’ waarbij de verdachte geen rekening heeft gehouden met het gevaar van drugs, verwijzend naar eerdere dodelijk slachtoffers op het festival.

Lees ook:

Imanuelle Grives veroordeeld tot twee jaar cel

Martijn Krabbé reageert op uit de hand gelopen ruzie Anouk en Lil’ Kleine

Juvat Westendorp en vriendin zetten punt achter relatie