Horoscoop Steenbok 2014

Wat zeggen de sterren over de Steenbok in 2014

Algemeen
Het bewaren van een emotioneel evenwicht heeft in 2014 voorrang boven alles. Zelfkennis is daarbij onontbeerlijk en daar gaat u de komende maanden aan werken. U wilt almaar hogerop en daarbij kunt u de belangen van anderen, met name uw familie, weleens negeren. Die balans is essentieel voor de eendracht die dit jaar gewenst wordt.

Liefde
Uw sociale leven krijgt een frisse impuls waardoor u wel van uw podium moet afstappen en u moet mengen met mensen van diverse pluimage, vooral mensen met intellectuele bagage. Daar zit iemand bij die uw speciale aandacht trekt. Dat kan uitmonden in een sprankelende verhouding die niet per definitie hoeft te leiden tot een vaste verbintenis, maar die wel uw mentale groei stimuleert.

Geld
In 2014 wordt van u verlangd uw nek eens wat verder uit te steken. Laat dat conservatisme varen en ga experimenteren met nieuwe technieken en ontwikkelingen. Anders raakt u achterop. U kunt het  combineren met het aanscherpen van uw sociale vaardigheden. Daardoor gaat u meer uitgeven, maar dat houdt gelijke tred met uw inkomsten.

Carrière
De eerste maanden zijn heftig en u kunt danig uit uw slof schieten als er iets gebeurt wat u niet bevalt. Dan kunt u altijd weer terugvallen op het thuisfront, waar u wordt gesteund. Als u erin slaagt die brandende ambitie te combineren met een aangenaam huiselijk leven krijgt u het evenwicht dat de basis vormt voor voorspoed en geluk.

Gezondheid
Die werkdruk is niet bevorderlijk voor uw welzijn. Met name in april en juli krijgt uw lichaam opdoffers die geen ernstige gevolgen hebben als u periodes van rust inlast. Ga eens na hoe u uw gezondheid kunt verbeteren met een (tijdelijk) dieet, aandacht voor de natuur en ontspanning. Neem geen drastische maatregelen. Die werken juist averechts.