Bibian Mentel

Opgeluchte Bibian Mentel: ‘Weer wat tijd gewonnen’

Goed nieuws voor Bibian Mentel! Eerder liet ze al weten dat ze inmiddels weer kleine stukjes zelfstandig kan lopen, maar nu blijken ook haar nieuwe medicijnen goed aan te slaan; haar uitzaaiingen zijn de afgelopen tijd amper gegroeid.

‘Ja ik ben heel blij’, vertelt Bibian aan Shownieuws. ‘Dat klinkt ook een beetje gek natuurlijk, want het neemt niet weg dat er nog steeds tumoren in mijn lijf zitten, maar ik ben ontzettend blij dat we nu weer even wat tijd hebben gewonnen. Op dit moment mag ik eigenlijk 4 tot 6 maanden wegblijven als ik geen klachten krijg. Dat is voor mij heel lang eigenlijk. Dus ja, ik kan weer eventjes leven en dat is heerlijk!’

Focussen op leuke dingen

Het goede nieuws voelde ook een beetje onwerkelijk voor Bibian en haar gezin. ‘Het moest ook een beetje indalen. Maar we hebben elkaar ’s avonds eventjes geknepen en gezegd van: Oh! Het is gewoon echt waar!’, aldus de snowboardster. ‘Het is ook wel heel fijn dat je heel eventjes echt gewoon de kanker kan vergeten en gewoon kunt focussen op leuke dingen. We gaan gewoon lekker door met genieten van het leven.’

Aangetaste ruggenwervel

Bibian kreeg vorig jaar oktober voor de twaalfde keer te horen dat ze kanker heeft. Afgelopen november werd ze geopereerd aan haar door kanker aangetaste ruggenwervel: in ruim zeven uur werd een deel verwijderd, vervangen en gestut. Na flink oefenen kan ze weer kleine stukjes zelfstandig lopen en autorijden.

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook:

ZIEN: Sylvie Meis en Niclas Castello zetten volgende stap in relatie
Johnny de Mol en Anouk zaten in quarantaine met haar ex
ZIEN: Frank Sanders verkast naar luxe penthouse