Arie Boomsma

Arie Boomsma baalt van keuzes kabinet: ‘Dit is onverstandig’

Arie Boomsma snapt niet goed dat de sportscholen nog niet beperkt open mogen en de horeca vanaf 1 juni wel. De presentator en sportschooleigenaar vraagt zich af of “30 aangeschoten bezoekers” van een café niet veel meer risico’s met zich meebrengen dan “een yogastudio met 30 vitale beoefenaars”.

“Dit is voor het eerst tijdens deze crisis dat ik de argumentatie van de regering niet kan volgen. De suggestie dat een sportschool meer risicovol is dan een café, of een drukbezette trein is niet alleen onjuist, maar ook onverstandig”, schrijft Arie op Instagram.

“Een goede weerstand is het enige schild tegen zo’n virus. Dat mensen nu nog maanden minder veel zullen sporten gaat een enorme druk op de zorg zetten”, zo gaat hij verder. “Gyms, yogastudio’s, CrossFit boxen, spinningstudio’s, dojo’s, zwembaden, sauna’s en boksscholen blijven nu nog maanden dicht. Dat is fysiek, mentaal én sociaal een ferme tik voor de samenleving.”

Verantwoordelijkheid

Volgens Arie zit er niets anders op dan massaal buiten te gaan sporten. “Ik hoop dat gyms door het hele land hun verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn, mentaal, sociaal en fysiek, van al die Nederlanders die er lid zijn. Of die er nu juist lid willen worden. Jong én oud, want dat blijft de groep die onze empathie nodig heeft. Sterk de zomer door, hoe dan ook.”

Het kabinet maakte woensdagavond bekend dat vanaf 1 juli cafés, restaurants, bioscopen, culturele instellingen en kerken weer 100 mensen tegelijk mogen toelaten. De versoepelde coronamaatregelen gelden een maand eerder al voor een bezoekersaantal van 30 mensen. Als alles goed gaat, kunnen per 1 september sauna’s en sportscholen weer open.

https://www.instagram.com/p/B_3BrptDozi/

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

LEES OOK:
NA JARENLANGE STRIJD: RACHEL HAZES HERENIGD MET VADER
MAN TINEKE SCHOUTEN OPNIEUW IN HET ZIEKENHUIS: ‘BIJNA GING HET MIS’
BZV-GEHEIM ONTHULD: YVON JASPERS STUURT PRIVÉDETECTIVE OP BOEREN AF