Ed Sheeran

Ed Sheeran waarschijnlijk weer voor de rechter in copyrightzaak

Ed Sheeran moet binnenkort waarschijnlijk weer persoonlijk voor de rechter verschijnen. De 32-jarige zanger moet zijn nummer Thinking Out Loud (2014) verdedigen, omdat het behoorlijk op de hit Let’s Get It On van Marvin Gaye zou lijken.

De plagiaatzaak om Thinking Out Loud werd enkele jaren geleden al aangespannen door nabestaanden van Ed Townsend, die Let’s Get It On samen met Gaye schreef. Volgens de aanklagers zijn er “substantiële overeenkomsten” tussen beide liedjes en zij eisen 100 miljoen dollar aan schadevergoeding. In september bepaalde een Amerikaanse rechter al dat een jury een oordeel moet vellen, maar Sheeran moet dus ook zelf aanwezig zijn om te getuigen.

De zaak, die wordt behandeld in New York, zal waarschijnlijk een week in beslag nemen, meldt The Mirror maandag. Juryleden moeten de nummers beoordelen op de melodie, harmonie en het ritme. De teksten van de nummers worden in de beoordeling achterwege gelaten.

Sheeran moest vorig jaar ook voor de rechter komen, toen vanwege zijn nummer Shape of You (2017). Hij werd toen vrijgesproken van plagiaat, maar noemde de zaak wel “verwoestend voor de muziekindustrie”.