Talitha Muusse

Talitha Muusse stopt per direct met Op1

Talitha Muusse heeft besloten de laatste uitzending van Op1 niet te presenteren. Dat laat de presentatrice weten via Instagram.

Talitha meldt dat de KRO-NCRV voorwaarden heeft gesteld aan haar optreden, die botsen met haar persoonlijke en professionele waarden. Zo zou ze van de omroep niet meer mogen meepraten tijdens politieke gesprekken aan tafel. ‘Dit staat mijn journalistieke vrijheid in de weg’, schrijft ze op Instagram. Ze geeft aan dat het ‘een continue dialoog’ is geweest tussen haar en de KRO-NCRV over haar rol als talkshowpresentator. ‘Ik ben bij de omroep en Op1 gevraagd op basis van mijn maatschappelijke en activistische profiel’, schrijft ze. Ze zou bij aanvang al aangegeven hebben haar rol als presentator te willen combineren met haar rol als opiniemaker en ondernemer.

Nieuwe voorwaarden

Maar volgens de presentatrice is die combinatie door de nieuwe voorwaarden helaas niet meer mogelijk. ‘In de toekomst wens ik verschillende maatschappelijke rollen te combineren’, aldus Muusse, die sinds januari op zondag de NPO-talkshow met Sven Kockelmann presenteert.

Kritiek

Eerder deze week kwam de presentatrice in opspraak toen ze haar Twittervolgers opriep om naar Den Haag te komen om daar na te praten over onder andere het debat over de ‘verkenningschaos’ en Omtzigt-gate. Daarvoor kreeg ze veel steun, maar ook kritiek. Zo liet WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes aan het AD weten haar actie ‘ongemakkelijk’ te vinden. ‘Dit klinkt als een actievoerende mevrouw die zich maatschappelijk betrokken toont en probeert te mobiliseren. Ik zou dat van mijn presentatoren niet zo prettig vinden, want dat vind ik geen journalistieke taak.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen