Martine Van Os 06111704

Martine van Os wil geen vijanden maken op televisie

Martine van Os scoort de pannen van het dak met het Omroep Max-programma We zijn er Bijna, óók bij jongere kijkers. De 65-jarige presentatrice denkt dat het geheim van het programma de gemoedelijke gezelligheid is, want dat is tegenwoordig zeldzaam op tv. “Overal, in elk zichzelf respecterend programma, moeten mensen bondjes sluiten en vijanden maken. Dat is natuurlijk hartstikke spannend en leuk, maar dit is ook weleens fijn”, zegt ze in Weekend

Zelf is ze ook gevraagd voor programma’s als Wie is De Mol? en Expeditie Robinson. Haar niet bellen, legt ze uit. “Dat is helemaal niks voor mij. Niet zozeer vanwege het moeten strijden, want dat hoort bij elke wedstrijd, maar dat je achter de rug van anderen allemaal dingen stiekem doet, vind ik verschrikkelijk.” 

‘Niet zo’n goed voorbeeld’

Bovendien is er tegenwoordig bijna niets anders meer op de buis, constateert ze. “Ik vind het ook een beetje te veel worden, met al die programma’s. Het mag van mij wel iets minder.” Het valsige aspect bij dat soort programma’s vindt ze “niet zo’n goed voorbeeld”. Wel een goed voorbeeld is haar We zijn er Bijna, aldus de presentatrice. “Mensen helpen elkaar, mensen zijn aardig, hebben samen plezier, heel rustig.” 

Lees het hele verhaal en nog véél meer deze week in Weekend.  

Beeld: Reni van Maren