Britain Jerry Springer

Jerry Springer biedt excuses aan voor zijn show: ‘Ik heb de tv-cultuur verpest’

Jerry Springer heeft gekscherend zijn excuses aangeboden voor de huidige tv-cultuur waarvoor hij decennia geleden met zijn programma The Jerry Springer Show de basis zou hebben gelegd. Dat zei de presentator in de podcast Behind the Velvet Rope van David Yontef.

De shows van Springer werden in de jaren 90 beroemd omdat er openlijk over onderwerpen als godslastering, incest en overspel gediscussieerd werd. Ook braken er geregeld gevechten uit in de studio tussen gasten die in het programma kwamen praten. Dit soort onderwerpen zijn volgens Yontef “waar het bij moderne televisie tegenwoordig allemaal om draait”. De 78-jarige Springer ziet zich echter niet als de (groot)vader van realityshows als Keeping Up with the Kardashians.

‘Hoop niet dat het heet is in de hel’

“Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden. Wat heb ik gedaan, ik heb de tv-cultuur verpest”, grapt Springer. “Ik hoop niet dat het in de hel erg heet is, want ik verbrand nogal makkelijk. Ik heb een vrij blanke huid, daar maak ik me een beetje zorgen om”, lacht de presentator.

Oud-burgemeester

Volgens Springer, die in 1991 begon met het presenteren van zijn show, was het eigenlijk niet eens de bedoeling dat hij op tv zou komen. “Ik heb een politieke achtergrond”, aldus de voormalig burgemeester van Cincinnati. “Na mijn burgemeesterschap kreeg ik een baan aangeboden als nieuwslezer bij NBC in Cincinnati, dat heb ik tien jaar gedaan.”