Henny Huisman

Henny Huisman over comeback: ‘Ik hoop dat ik het nog niet verleerd ben’

Henny Huisman keert vrijdag na een relatief lange Hennyloze tv-periode terug op de buis met een eigen programma. Voor SBS6 maakt hij Waar is dat feestje?! waarin hij de meest uiteenlopende partijen afgaat. "Dit programma is mij op mijn lijf geschreven", aldus de voormalig showmaster in gesprek met BuzzE.

“Ik ben voor mijn gevoel nooit weggeweest”, zegt Henny over zijn comeback. De 68-jarige presentator is wel minder op tv geweest, beaamt hij, maar dat had zo zijn redenen. “Ik heb de laatste jaren wat losse flodders gedaan maar ik lag vooral in de lappenmand. Ik had een tumor in de nieren, een enkel in het gips en ook nog dat fietsongeluk waarbij m’n elleboog aan flarden lag”, somt Henny op. “Dat laatste heeft mij twee jaar therapie gekost. Maar ik voel mij weer goed. Ik ben weer opgekrabbeld.”

Nog niet klaar

Vaak genoeg maakte Henny in de afgelopen jaren kenbaar dat hij nog niet klaar was met zijn vak. Omdat aanbiedingen uitbleven, startte de tv-coryfee een eigen formatbedrijfje. Een van de ideeën die daaruit is voortgekomen, is Waar is dat feestje?! “Ik ben daarmee naar Talpa gegaan en ze vonden het leuk. Toen ze vroegen: ‘’Wie moet dat dan doen?’, zei ik: ‘Ik zou het zelf wel willen doen’. Ik hoop dat ik kan laten zien dat ik het nog niet verleerd ben.”

Partycrasher

Hoewel Henny helemaal geen feestbeest is, vond hij het ontzettend leuk om aan de zijlijn toe te kijken. Zo ‘partycrashte’ hij op bingoavonden, houseparty’s, verjaardagsfeesten en andere, chiquere aangelegenheden. “Ik ben er helemaal niet van maar op die manier kon ik er heel nuchter naar kijken”, aldus Henny. “Ik werd overal met open armen ontvangen. Gek is dat he?” Het resulteerde volgens Henny in een uiterst vermakelijk programma. “Je hoeft niet op de grond te liggen van het lachen, maar als het goed is krijg je een glimlach als je ernaar kijkt.”

Glamourbingo

Waar is dat feestje?! is vrijdagavond voor het eerst te zien op SBS6. In de eerste aflevering maakt Henny kennis met het fenomeen ‘glamourbingo’, mag hij op de verjaardag van Dennis Weening komen, viert hij Chinees Nieuwjaar met Gerard Joling en loopt hij een dag mee met schnabbelkoning Dries Roelvink die het ene na het andere feestje afloopt.

Lees ook: Henny Huisman openhartig over paniekaanvallen: ‘Het is vreselijk’