Emily In Paris

Oekraïense minister klaagt bij Netflix over scène in Emily in Paris

Heb jij seizoen 2 van Emily in Paris op Netflix al gekeken? Zo niet, dan ben je in ieder geval later dan de cultuurminister uit Oekraïne. Hij heeft een klacht ingediend over de populaire serie, omdat er een Oekraïens personage inzit dat winkeldiefstal pleegt.

Cultuurminister Oleksandr Tkachenko vindt het stereotyperend dat Netflix gekozen heeft voor een Oekraïnes karakter om de winkeldiefstal te pleggen.

Emily in Paris

Emily in Paris gaat over de Amerikaanse Emily Cooper, gespeeld door Lily Collins, die voor werk naar Parijs verhuist. In het eerste seizoen was er al veel drama, in het tweede seizoen wordt dat nog eens versterkt. In aflevering vier van seizoen twee komt het personage Petra, gespeeld door Daria Panchenko, in beeld. Zij steelt, heeft een slechte kledingsmaak en is bang het land uit te worden gezet.

Stereotyperend

“In Emily in Paris zit een karikatuur van een Oekraïense vrouw die onacceptabel is. Het is ook nog eens beledigend”, schreef Tkachenko op het platform Telegram. “Is dit hoe Oekraïeners gezien worden in het buitenland? Mensen die stelen, alles gratis willen en bang zijn om een land uitgezet te worden. Dat mag niet zo zijn.”

Klacht bij Netflix

Tkachenko heeft een brief aan Netflix gestuurd met daarin zijn klacht. De Britse krant The Mirror wist te vertellen dat Netflix daar op heeft gereageerd en dat de cultuurminister tevreden is met het antwoord dat hij heeft ontvangen. In het komende jaar houden de minister en de streamingdienst contact om dit soort situaties te voorkomen.

Bron: ANP | Beeld: ANP