Alain Clark Hlf8

Alain Clark ontroert met ‘Dansen in nuance’ in HLF8 Live

Zanger Alain Clark (42) was deze week als tafelheer aanwezig bij Johnny de Mol in zijn talkshow HLF8 Live. Aan het einde van de uitzending droeg hij zijn column ‘Dansen in nuance’ voor en dat zorgt voor ontroering bij kijkers en publiek.

“Na al het zwemmen in Bacardi Lemon, zou ik willen dansen in nuance. Met ruimte, rust en aandacht in gesprek gaan, risico’s nemen en op onze bek gaan, zonder dat we bang hoeven zijn dat we voor gek staan”, zo begint Alain zijn column.

Column Alain Clark HLF8 Live

Na deze zinnen komt de pianobegeleiding erbij en roept Alain op tot verbinding, in plaats van verdeeldheid. ‘Terwijl we onze verschillen en onze overeenkomsten met elkaar laten spelen, met respect, zoals we dat vroeger deden”, zegt hij verderop in het stuk. Hij eindigt: “Het is niet onze angst, onze boosheid of ons verdriet, maar het is liefde. Liefde is onze gids.”

Tekst gaat verder onder Tweet

Alain Clark bij HLF8 Live

De reacties op zijn column zijn louter positief. “Niks aan toe te voegen … Stil van…”, laat iemand weten via Twitter. Een ander: “Ik denk dat je hier op magnifieke wijze verwoord wat de zwijgende meerderheid voelt, ervaart en zou willen zeggen tegen elkaar, maar dit niet kan.. Ik hoop vurig dat deze warmbloedige boodschap zich als een #liefdesvirus gaat verspreiden. Diepe dank.”

Beeld: ANP