Miljuschka Witzenhausen trots op moeder na strafvonnis Willem Holleeder: ‘Jouw kracht is ongekend’

Willem Holleeder (64) hoorde vrijdag opnieuw levenslang tegen zich eisen voor het geven van een reeks moordopdrachten, waaronder op Cor van Hout en Willem Endstra. Zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder waren zo dapper om belastende verklaringen tegen hem af te leggen en daar is Astrid’s dochter Miljuschka Witzenhausen maar wat trots op.

Ze postte op haar instagrampagina een foto van haar hand, met op de pols een tatoeage van een hart met daarin ‘moeder’ geschreven, in de hand van haar moeder Astrid. “Don’t look back. You are not going that way”, schrijft de foodexpert. “Lieve mama, jouw kracht is ongekend.”

‘Te bang voor Willem’

Astrid schreef drie boeken over hun onthutsende familiegeschiedenis: Judas (2016), Dagboek van een kroongetuige (2017) en Familiegeheimen (2019). Tijdens de eenmalige podcast Familiegeheimen, met dochter Miljuschka, vertelde ze dat ze uit angst voor het handelen van haar broer als een nomade moet leven. “Ik verhuis vaak van hot naar her. Dat is iedere keer wel een gedoe, met van alles en nog wat: boodschappen doen bijvoorbeeld.” Ze wil haar broer nooit meer spreken. “Ik ben eigenlijk te bang voor hem, dus ik zou het uit angst niet doen.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen