Miljuschka-Witzenhausen

Miljuschka en moeder Astrid Holleeder vertellen openhartig over hun leven

Miljuschka Witzenhausen en haar moeder Astrid Holleeder hebben eenmalig een podcast gemaakt. Daarvoor konden luisteraars vragen stellen aan de jongere zus van crimineel Willem Holleeder.

‘Jullie hebben héél veel vragen gesteld. We hebben besloten dat heel hip in een podcast vorm te geven’, schrijft Miljuschka op Instagram. ‘Wij vonden het vooral heel bijzonder.’

‘Het gaat wel goed’

Normaal doet Astrid naar eigen zeggen niets met haar stem. “Maar nu doe ik het wel, omdat het in zo’n vertrouwde omgeving is.” Op de vraag hoe het met haar gaat, reageert ze dan ook openhartig: “Met mij gaat het wel goed. Met alles probeer je vorm te geven aan het leven zoals het nu is. Het is een kwestie van invulling geven, misschien op een andere manier, maar het lukt me wel redelijk goed.”

Nomade

Wel heeft ze door de situatie met haar broer Willem geen vaste woonplaats. “Ik ben een soort nomade. Ik verhuis vaak van hot naar her. Dat is iedere keer wel een gedoe, met van alles en nog wat: boodschappen doen bijvoorbeeld.” Of Astrid ooit nog met haar broer wil praten? Daar is ze duidelijk over: “Ik ben eigenlijk te bang voor hem, dus ik zou het uit angst niet doen.”

Dieptepunt

Astrid was lange tijd bang dat haar dochter gezien werd als ‘het nichtje van. Vooral toen Miljuschka op haar achttiende aan de slag ging bij TMF. “Ik wilde niet dat jij in verband werd gebracht met hem, dat jij zijn nichtje bent. Daarom heb ik je eigenlijk een soort van uit huis geplaatst. Dat was voor mij echt een dieptepunt.”

De podcast is op de website van Miljuschka en op alle populaire muziekplatformen te beluisteren. Het boek ‘Familiegeheimen’ van Astrid Holleeder bestellen? Dat kan hier.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen