Frank en Rogier

Frank Jansen eindelijk gescheiden van Rogier: ‘Mag nu weer flirten met de hele wereld’

Frank Jansen en Rogier Smit, bekend als interieurstylisten in het programma Paleis voor een Prikkie, zijn definitief gescheiden. De rechtszaak rond de afwikkeling van de breuk diende donderdagochtend in de rechtbank van Den Haag.

Frank is blij dat hij eindelijk gescheiden is van de man met wie hij zeventien jaar getrouwd was. “De rechter heeft keurig geluisterd naar al onze verhalen. Het ging mij er alleen om dat ik gescheiden wil zijn. Rogier probeert allerlei dingen”, zegt Frank tegen het ANP. Frank (76) zei eerder deze week in De Telegraaf dat Rogier (47) alleen zou tekenen als hij een alimentatie van tienduizend euro per maand kreeg. Absurd, aldus Frank. “Ik ben een oudere man met een jongere ex-partner die prima zijn eigen inkomen kan genereren. Het is toch van de zotten dat ik alimentatie moet betalen? Dat gaat dan ook niet gebeuren.”

Frank gaat nu genieten van zijn vrijheid, zegt hij monter. “Het is heel anders, want ik ben ineens alleen. Maar ik mag nu weer vrij flirten met de hele wereld. Dat ga ik dan ook gauw doen. En de ellende snel vergeten.”

Lucratieve overstap

Inmiddels twee jaar geleden vroeg Frank de scheiding aan, vlak na hun lucratieve overstap van SBS naar RTL. Hun privéproblemen waren dusdanig dat het hen hun contract met RTL kostte.

Rogier was donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.