Rogier

Vechtscheiding nog niet voorbij: Rogier wil tienduizend euro per maand alimentatie van Frank

De scheiding van Paleis voor een Prikkie’s Frank Jansen (76) en Rogier Smit (47) is twee jaar na het op de klippen lopen van hun relatie nog altijd niet rond. Rogier heeft volgens Frank al zes advocaten versleten en wil de scheiding pas doorzetten als Frank hem tienduizend euro per maand aan alimentatie betaalt. Absurd, zegt Frank tegen De Telegraaf.

“Hij vindt dat hij daar recht op heeft, omdat hij ’door mij zonder inkomsten is komen te zitten’. Dat is absurd. Als hij wíl, kan hij heel goed in zijn eigen onderhoud voorzien”, aldus Frank. Deze week komen de exen weer samen in de rechtbank in een poging de zaken af te wikkelen. “Ik heb Rogier de afgelopen tijd verschillende voorstellen gedaan, maar het is niet gemakkelijk om er met hem uit te komen”, vervolgt Frank. “Ik vermoed dat de rechter over de financiële afwikkeling van ons huwelijk geen uitspraken zal doen. Dat moeten we met elkaar regelen. Ik stel me in dat opzicht ook heel soepel en vriendelijk op.”

Frank en Rogier maakten voor naar verluidt anderhalf miljoen euro de overstap van SBS naar RTL, maar al snel ging het zo mis tussen de twee dat Frank na 21 jaar huwelijk de scheiding aanvroeg. Hij had geen keus, legt hij uit. “Rogier bleek niet bestand tegen het succes dat we hadden gekregen. Hij ging naast zijn schoenen lopen. Bij de opnamen gedroeg hij zich mateloos vervelend. Terwijl de camera’s liepen, maakte hij voortdurend denigrerende opmerkingen, waarmee hij mij beledigde. Ook tegenover de crew was hij niet altijd even vriendelijk. Het gebeurde regelmatig dat de opnamen stil moesten worden gelegd om Rogier tot de orde te roepen en hem tot bedaren te brengen. Bij de montage van de beelden kon er nog wel veel worden gered, maar niet alles.” En dat zagen de kijkers ook. “Ze vonden dat ik over mij heen liet lopen en spoorden mij aan Rogier een halt toe te roepen. Niet lang daarna heb ik afstand van hem genomen.” Dit alles betekende ook het einde van hun lucratieve contract bij RTL.

‘Wil niet langer met Rogier getrouwd zijn’

Sindsdien stonden de twee regelmatig tegenover elkaar in de rechtbank, onder meer wegens de omgangsregeling voor hun hond Coco en beslagleggingen op elkaars eigendommen, die over en weer gingen. Frank hoopt dat er deze week een einde komt aan al het getrouwtrek. “Ik vind het welletjes. Ik wil niet langer met Rogier getrouwd zijn.”

Rogier wilde desgevraagd niet reageren op de uitspraken van zijn ex, aldus de krant.