Amalia

Rechtszaak rondom bedreiging prinses Amalia begonnen

De 31-jarige Wouter G. uit Zwolle heeft donderdag virtueel voor de rechter gestaan, omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van prinses Amalia op Instagram. De ex-militair en ex-dakloze dreigde haar op te zoeken op Koningsdag en naar haar school te komen. Ook zei hij een schoolvriend van de prinses te willen doden.

‘Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie’, zou de verdachte naar de schoolvriend gestuurd hebben. Hart van Nederland bericht dat hij ook heeft gedreigd met verkrachting en mishandeling. ‘En ik ga naar Koningsdag, dan wil ik met je op de foto, en knijp ik je hand fijn’, zou hij hebben geschreven.

Donderdag werd de zaak behandeld in de rechtbank Overijssel. Het ging hierbij om een inleidende zaak, waarbij wordt besproken waarvan G. wordt verdacht. De man zit sinds januari vast en heeft de zitting gevolgd via een live-verbinding.

Dit jaar werd Koningsdag voor het eerst niet buiten de poorten van Paleis Huis ten Bosch gevierd vanwege het coronavirus. Daarom belde de koninklijke familie die dag met verschillende bekende en onbekende Nederlanders. De gehele dag werden hun activiteiten, waaronder een toost, vastgelegd op beeld.

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

Lees ook:

Zwangere Lente Voorhoeve haalt uit naar ex-minnaar Manuel Venderbos
Broer Harry Slinger overleden: ‘We hebben geen afscheid kunnen nemen’
BZV-geheim onthuld: Yvon Jaspers stuurt privédetective op boeren af

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen