Martine Bijl

Martine Bijl alweer een jaar geleden overleden

Het is zaterdag een jaar geleden dat Martine Bijl overleed. De actrice en presentatrice stierf op 71-jarige leeftijd aan de complicaties van een hersenbloeding die haar in 2015 trof.

Bijl werd in de jaren 60 bekend als zangeres en bracht meer dan 25 albums uit. In die tijd was ze ook een graag geziene gast op televisie. Bekend bij het grote tv-publiek werd Bijl vanaf de jaren 70 als panellid in Wie van de drie. Ook kreeg ze haar eigen serie Martine, waarvoor ze in 1980 de Gouden Televizier-Ring won.

Als actrice was ze op het witte doek te zien in films als Help, de dokter verzuipt! (1974) en Alles is familie (2012). Op tv speelde ze tien jaar, naast John Kraaijkamp senior en junior, in de serie Het zonnetje in huis.

In 2015 werd ze getroffen door een hersenbloeding. Daarover, en over de daarop volgende depressie, schreef ze het boek Rinkeldekink, dat in november 2018 verscheen. Voor dat boek won zij postuum de NS Publieksprijs.

Bijl was getrouwd met Berend Boudewijn. Hij vertelde vorige week in het NPO Radio 1-programma De Perstribune dat zij nog altijd bij hem is. ‘Zij begeleidt mij. Ze heeft nu ook meegeluisterd. Ik moet oppassen dat ik niet larmoyant word.’

Lees ook:

Wow-factor snel verdwenen: boer Geert weer vrijgezel
Djarno Hofland en vriendin zetten volgende stap in relatie
In beeld: Marco huilt uit bij LeontineGeef een reactie

Gerelateerde artikelen