Vi: Veronica Inside

Wilfred Genee heeft geen idee wat er met VI gaat gebeuren: ‘Soort achtbaan’ 

Wilfred Genee is “heel benieuwd” wat er maandagavond bij Vandaag Inside gaat gebeuren, zei de presentator van het SBS6-programma vrijdagmiddag in zijn radioshow The Friday Move op BNR. Donderdag meldde Talpa dat Vandaag Inside aanstaande maandag terugkeert op televisie mét Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp.

De drie presentatoren besloten 29 april te stoppen na een storm van ophef over een verhaal van Johan, die zei dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later beweerde hij dat zijn eerste versie van het verhaal overdreven was en dat hij en zijn maten de kaars ‘slechts’ tussen haar benen hebben neergezet. “Die kaars is nooit in die doos gestoken, want dat kon helemaal niet”, aldus Johan toen. “Het was een soort achtbaan de afgelopen weken, met alles wat er gebeurde voor en achter de schermen”, zei Wilfred tegen zijn tafelgasten Harry Mens en advocaat Sébas Diekstra.

Marco Louwerens, directeur TV van Talpa, stelde in een korte verklaring dat het bedrijf stelling heeft genomen tegen de manier waarop Derksen zijn verhaal deed en de manier waarop hij met het onderwerp is omgegaan. “We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver.” Wat Talpa betreft is de zaak daarmee gesloten.

‘Heel ondoorzichtig’ 

Harry merkte tijdens de radioshow op dat hij soms het idee heeft dat de mannen van Vandaag Inside ophef veroorzaken voor de kijkcijfers. “Dat zou je bijna denken, ja”, zei Genee daarop. “Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen