Anp 400800077

Vermeende slachtoffers: ‘fijn’ dat OM zaak tegen Thijs Römer bevestigt

De vermeende slachtoffers van Thijs Römer vinden het “fijn” dat er vanuit het Openbaar Ministerie (OM) bevestiging is gekomen dat er een zaak is tegen de acteur. Dat vertelt advocate Maartje Schaap, die twee van de drie vermeende slachtoffers bijstaat, aan het ANP. Het OM bevestigde dinsdag dat de 44-jarige acteur vervolgd zal worden voor drie onlinezedendelicten.

De twee vrouwen hebben “met spanning toegeleefd naar deze dag, waarop er meer bekendgemaakt zou worden”, aldus Schaap. De advocate benadrukt daarbij ook dat de zaak al veel media-aandacht heeft gekend, wat bijdraagt aan de spanning die de vermeende slachtoffers voelen. Dat het OM heeft besloten over te gaan tot vervolging is voor de vermeende slachtoffers ook nieuws. “Dat hebben wij vandaag pas gehoord”, aldus de raadsvrouw.

Minderjarig

De drie onlinezedendelicten waarvoor de acteur wordt vervolgd zouden tussen 2015 tot 2017 hebben plaatsgevonden. De drie personen die aangifte deden waren destijds veertien tot zestien jaar, aldus het OM. Er is geen fysiek contact geweest, meldt het parket. Na onderzoek van de aangiftes heeft het OM besloten over te gaan tot vervolging. De zaak wordt volgend jaar behandeld.

‘Wilde verhalen’

Thijs werd eerder dit jaar op Twitter door een nu twintigjarige vrouw beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen zij 14 was. Onzin, aldus de acteur. “Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren”, twitterde hij in mei. “Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.” Hij dreigde aangifte te doen als de “wilde verhalen” over grensoverschrijdend gedrag niet zouden stoppen.

Agenda leeg

De acteur liet in september weten zijn agenda de komende tijd leeg te halen omdat hij het afgelopen jaar te veel gewerkt had en rust wilde.

Niet bereikbaar

Römer, zijn partner Igone de Jongh en het management van de acteur waren donderdag niet direct bereikbaar voor commentaar.