×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Uitspraak in het voordeel van Gordon

23.04.2018 -

Er was wel degelijk sprake van een affectieve en seksuele relatie tussen Gordon en een man uit Almere. Dat oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland op basis van de duizenden WhatsAppberichten tussen de twee. Een rectificatie, waar Gordon om gevraagd had, is volgens de rechter niet meer nodig. De man uit Almere en zijn advocaten mogen de affectieve- en seksuele relatie niet meer ontkennen. Per overtreding moet er een dwangsom van 5.000 euro betaald worden.


De man uit Almere stapte naar de rechter om een contactverbod af te dwingen. Ook wilde hij dat Gordon geen berichten meer over hem op social media plaatste. Gordon vroeg op zijn beurt om een rectificatie van de Almeerder omdat hij de relatie in de media ontkende.

De man uit Almere verklaarde dat er hoogstens sprake was van een vriendschappelijke relatie. De rechter vindt dat die stelling gezien de hoeveelheid en de inhoud van de WhatsAppberichten niet vol te houden is. Op verschillende momenten sturen de mannen elkaar berichten over, kortgezegd, hun intiem samenzijn. Daarnaast blijkt uit de berichten dat zowel de man uit Almere als Gordon uitvoerig stilstaan bij, en zich ook verheugen op, het moment waarop zij zes maanden samen zijn. Daarbij wordt door beiden uitgesproken dat ze nog maar heel lang van elkaar mogen genieten. Dat partijen een affectieve- en seksuele relatie hebben gehad is geen fake-nieuws, zo oordeelt de rechter. Het is in dit kort geding niet aan de rechter om te beoordelen of er ook sprake was van een liefdesrelatie.

Op 13 februari heeft Gordon alle berichtgeving, inclusief foto’s, over de man van zijn sociale mediakanalen verwijderd. Er is geen grond om aan te nemen dat die berichten niet verwijderd zouden blijven. Een veroordeling om Gordon te houden aan het verwijderen van die berichten vindt de rechter niet noodzakelijk. Ook een contactverbod komt niet voor toewijzing in aanmerking. Na 3 maart 2018 is er geen contact meer geweest tussen beide personen en op zitting heeft Gordon verklaart ook geen contact meer op te zoeken.