×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tom Egbers na hartinfarct: ‘Ik hoef geen medelijden, ik wil weer vooruit’

Tom Egbers na hartinfarct: ‘Ik hoef geen medelijden, ik wil weer vooruit’
22.11.2019 -

Hoewel Tom Egbers gas terug zou nemen nadat hij was getroffen door een hartinfarct, ziet het er naar uit dat zijn werkagenda weer volloopt... De NOS-presentator blijft er nuchter onder. ’Ik leid niet echt een totaal ander leven. Ik ben alweer zo ver dat ik denk: en weer dóór.'


Tom Egbers (62) kreeg de schrik van zijn leven toen hij deze zomer op vakantie in Griekenland werd getroffen door een hartinfarct. De NOSpresentator was een tijdje uit de roulatie, maar sinds eind september is hij weer aan het werk. Hoe ervaart Tom zijn nieuwe leven, waarin hij het rustiger aan moet doen? ‘Ik zoek de dingen uit die ik belangrijk vind. Ik ben geen 23 meer, maar om nu te zeggen dat ik het rustig aan doe… Ik heb het druk genoeg’, aldus Tom.

Inmiddels lijkt het er echter ook op dat Tom’s werkagenda weer volloopt. Wel vertelde hij dat hij niet meer tot diep in de nacht werkt. ‘Ik lees ook wat meer. Jarenlang dacht ik: dát boek wil ik lezen, en die ook. Nu heb ik er tijd voor. Ik herlees boeken die ik vroeger verplicht moest lezen, zoals De Tranen Der Acacia’s. Nu lees ik het met tijd en aandacht en denk: wat is dit schitterend.’ De presentator heeft niet het idee dat er veel veranderd is. ’Ik bedoel, er zijn nog steeds veel dingen die zich in mijn hoofd afspelen, alles wat ik nog wil doen. En ik leid geen totaal ander leven’, vertelt hij. Hij werkt nog steeds en laat naar eigen zeggen nog steeds de hond uit. ‘Alleen reageren mensen soms anders op je. Het is allemaal uit liefheid en aardigheid als ze vragen: ‘Hoe gaat het nu met je?’ Maar ik ben zelf al zo ver dat ik denk: oké, en weer door.’

Hij wil dan ook absoluut geen medelijden. ‘De hartelijke groeten en alle liefheid vind ik hartstikke fijn. Ik ben erdoor getroffen dat mensen héél erg bezorgd waren over mij, maar ik wil eigenlijk liever niet meer terugkomen op wat mij is overkomen. Ik wil nu weer vooruit’, besluit Tom.

Lees ook:

Ernstig zieke vader Wesley Sneijder ontslagen uit ziekenhuis

ZIEN: Zó ziet het nieuwe huis van Vajèn van den Bosch eruit!

Peter Beense over André’s keuze voor Bridget: ‘Rachel keurt dit nooit goed’