×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Songfestival gaat niet door

Songfestival gaat niet door
18.03.2020 -

Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. De European Broadcasting Union (EBU) en de Nederlandse organisatie van de gemeente Rotterdam en NPO, NOS en AVROTROS samen besloten om het evenement uit te stellen naar een later tijdstip.


Het Eurovisie Songfestival zou dit jaar plaatsvinden in Rotterdam dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Tel Alviv met zijn liedje Arcade. Dit jaar zou Jeangu Macrooy namens Nederland meedoen aan de liedjeswedstrijd met het nummer Grow.

De halve finales van de wedstrijd waren gepland op 12 en 14 mei en de finale zou plaatsvinden op 16 mei. Het is de eerste keer sinds de start van het evenement in 1956 dat het niet volgens plan doorgaat. Wat er nu gebeurt met het deelnemersveld en de al uitgebrachte liedjes is niet meteen duidelijk.

Lees ook:

Dries Roelvink geeft Marco Borsato advies: ‘Lieg tegen Leontine’

Anouk nog steeds vast in Marokko: ‘Bang voor mijn gezondheid’

Geweldig babynieuws voor Heleen van Royen!