Rachel Hazes

Rachel Hazes weerspreekt traumaverhaal Roxeanne: ‘Rijke fantasie van een jong meisje’

In de uitzending van het liedjesprogramma Beste Zangers afgelopen donderdag, legde Roxeanne Hazes uit dat ze door verschillende jeugdtrauma’s een “nare vorm van heimwee” heeft opgelopen en niet alleen kan slapen. Rachel verwijst Rox’ beweringen op haar beurt naar het rijk der fabelen.

Als vader André moest optreden, werd Roxeanne in andere gezinnen ondergebracht, waar het lang niet altijd leuk was, vertelde ze in de betreffende aflevering. Zo kwam ze onder andere terecht bij een nudistengezin, waardoor ze op jonge leeftijd op de bank naast een naakte man belandde. “Dan moet ik daar als kind maar een soort van op aanpassen. Er was geen ruimte om mijn ouders te missen. Daar is dat begonnen”, zei ze openhartig. Toen haar vader stierf, moest ze dat alleen verwerken omdat moeder Rachel zich negen maanden terugtrok om een boek over André te schrijven.

‘Verbazing’

Maar Rachel herkent zich helemaal niet in Rox’ verhaal, stelt ze in een verklaring aan RTL Boulevard. Sterker nog, ze las het relaas van haar dochter “vol verbazing”. “Laten we het erop houden dat het vooral de rijke fantasie is van een toen nog jong meisje”, aldus Rachel. “Het is jammer dat de eenzijdigheid van dit soort uitlatingen gelijk als waarheid wordt aangenomen.”