Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes ontwikkelde ‘nare vorm van heimwee’ door jeugdtrauma’s

Roxeanne Hazes mocht bij hoge uitzondering haar verloofde Erik meenemen tijdens de opnames voor het liedjesprogramma Beste Zangers, dat wordt opgenomen in het buitenland. In de uitzending van donderdag was Rox de hoofdgast en legt ze uit waarom ze zo graag wilde dat Erik meekwam. 

Door “een opeenstapeling van een hoop trauma’s” heeft ze “een nare vorm van heimwee” opgelopen, vertelt ze openhartig. Als haar vader André moest optreden, werd ze bij andere gezinnen ondergebracht en daar was het lang niet altijd gezellig. “Ik ben wel eens bij een gezin geweest die naaktlopers waren. Dat wist ik niet en vervolgens zit ik ineens naakt met een vader op de bank en is dat allemaal normaal. Dan moet ik daar als kind maar een soort van op aanpassen. Er was geen ruimte om mijn ouders te missen. Daar is dat begonnen.” 

‘Kom alsjeblieft terug’

De “grootste klap” kwam toen haar vader André overleed en haar moeder Rachel besloot een boek te gaan schrijven over haar man. Toen heeft ze haar moeder negen maanden moeten missen, juist toen ze rouwde om haar vader. Roxeanne voelde zich moederziel alleen. “Ik heb ook echt elke avond toen een foto van mijn vader en moeder bij me gehad en elke avond daar huilend tegen gesproken van: ‘Kom alsjeblieft terug’.”

‘Wil me nooit meer zo voelen’

Daar heeft ze een enorme knauw van gehad, zegt ze. “Daar beschadig je iemand voor de rest van zijn leven mee, want ik ben een volwassen vrouw, maar ik kan heel moeilijk alleen slapen. Dan krijg ik buikpijn en slaap ik niet en dan voel ik me klote.” Dat gaat niet meer gebeuren, besloot Rox resoluut. “Ik heb me gewoon voorgenomen om me nooit meer zo te voelen. Nooit meer. Dat wil ik gewoon niet.”