Koffertje Miljoenennota Prinsjesdag

Politiek verslaggever Sam Hagens mogelijk nieuwe presentator talkshow HLF8

Sam Hagens wordt mogelijk de nieuwe presentator van talkshow HLF8. “Het klopt dat HLF8 volgend jaar doorgaat op SBS6 en dat we momenteel verkennende gesprekken voeren met Sam Hagens over de presentatie van het programma”, bevestigt een woordvoerder van SBS6 na de berichtgeving van het AD.

Hagens is bij SBS6 geen onbekende. De 30-jarige is als politiek verslaggever actief voor Hart van Nederland. Ook schuift hij geregeld aan bij Vandaag Inside en de Oranjewinter, de tijdelijke vervanger van het programma waarbij het WK voetbal centraal staat. Hagens zou volgend jaar de presentatie op zich nemen van de avondshow die oorspronkelijk met Johnny de Mol startte.

Aangifte wangedrag

In oktober werd duidelijk dat De Mol niet terug zou keren als presentator nadat hij van wangedrag werd beschuldigd. Het Openbaar Ministerie seponeerde de aangifte van ex-partner Shima Kaes wegens onvoldoende bewijs. Sindsdien wordt het programma wisselend gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Baak. Laatstgenoemde stopt binnenkort met het programma en stapt volgend jaar over naar RTL.