×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Na diepe dalen: Eindelijk goed nieuws voor André van der Toorn!

Na diepe dalen: Eindelijk goed nieuws voor André van der Toorn!
24.02.2020 -

André van der Toorn is uit een diep dal gekrabbeld. De presentator van Wegmisbruikers werd behandeld voor lymfeklierkanker en de laatste scan gaf tot zijn opluchting een goede uitslag.


‘Zojuist het héééél fijne bericht gehad dat de scan prima was. Ik ben nu door de eerste ’high-risk’-fase heen. Ben onvoorstelbaar blij, dankbaar en gelukkig dat ik weer tijd van leven heb gekregen, want zo voelt dat oprecht’, laat André van der Toorn weten. De SBS6-presentator, die in 2017 werd getroffen door lymfeklierkanker, kreeg vorige week een belangrijke uitslag. ‘Ik ben de eerste twee jaar door en dat is een fase van hoog risico omdat je dan vijftig procent kans hebt dat de kanker terugkomt. Maar de scan was dus goed en ik voel me ook goed, en sterk. Je merkt alleen wel dat je een klap hebt gehad.’

Foute boel

Zo is André vaak moe. ‘Als ik twee dagen achter elkaar heel vroeg begin en lang doorga, voel ik dat meteen. Je krijgt natuurlijk een oplawaai van die chemo’s, je lichaam moet er echt van bijkomen.’ Ook emotioneel had hij het moeilijk. ‘Het is ’n zwaar traject, maar ik ben geweldig geholpen door het Helen Dowling Instituut. Zij zijn gespecialiseerd in psychologische zorg voor mensen met kanker. Bij elk pijntje denk je gelijk: het is foute boel. Als je hoofdpijn hebt en het duurt langer dan normaal, denk je dat je een tumor hebt. Er is geen nuance. Met de tijd zal dat wel bijtrekken, maar nu is het altijd aanwezig’, vertelt de presentator.

Overlevingsstand 

In zijn loodzware strijd tegen de ziekte zag de presentator van Wegmisbruikers na twintig jaar zijn relatie met Anne-Marie, de moeder van zijn drie zoons, stranden. André neemt z’n ex niets kwalijk. ‘Je zit in een overlevingsstand, je bent in eerste instantie bezig met beter worden. De reden van de breuk deel ik niet, maar Anne-Marie en ik maken er het allerbeste van voor de kinderen, dat is het belangrijkste.’

Lees ook:

Herman den Blijker deelt indrukwekkende foto van afvalstrijd: ‘Kun je het zien?’

Nieuwe liefde voor Silvia van Barneveld

Binnenkijken bij: het droompaleis van Kim Kötter en Jaap Reesema!