Bibian Mentel

Leven van Bibian Mentel te zien in documentaire

Bibian Mentel, bij wie in maart 2019 opnieuw kanker werd geconstateerd, is door de 22-jarige documentairemaker Jesse Bleekemolen een jaar lang gevolgd. Bibian Mentel LEEF is vanaf 21 oktober te zien bij Videoland.

‘Iedereen kent me als de goedlachse Bibian maar er zit ook een andere kant aan het verhaal’, vertelt Bibian donderdagavond aan tafel bij Eva Jinek. De 48-jarige Mentel, die bekend staat om haar optimistische levensvisie, is maar liefst dertien keer getroffen door kanker. Ze vocht en overwon de ziekte meermaals, maar in maart 2019 werd er opnieuw kanker geconstateerd bij haar en die heeft zich inmiddels op zeven plekken in haar lichaam verder uitgezaaid. ‘Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. We zeggen altijd, even janken en dan is het weer oké. Ik hoop dat het inspirerend is voor anderen die in zo’n situatie zitten’, aldus de oud-snowboardster.

‘Filmmaken is mijn werk, maar dit komt zo dichtbij’, vertelt documentairemaker Jesse Bleekemolen. ‘We wisten aan het begin van deze film dat het einde misschien ook het einde van Bibian zou zijn. Met dat in ons achterhoofd zijn we gestart met draaien.’

LEES OOK:

DE ZORGEN VAN NATHALIE DEN DEKKER: ‘DOCHTERTJE IN ZIEKENHUIS’

BOER HANS WORDT VOOR DE VIERDE KEER VADER!

PAMELA TEVES MOET THAISE GELIEFDE MISSEN

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen