×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hoera! Prinses Amalia 16 jaar!

Hoera! Prinses Amalia 16 jaar!
7.12.2019 -

Koning Willem-Alexander heeft ter gelegenheid van de zestiende verjaardag van zijn oudste dochter prinses Amalia een foto gemaakt in de achtertuin van Huis ten Bosch. De opname van een ontspannen naar haar vader kijkende Amalia mag zaterdag, op haar verjaardag, worden gepubliceerd.


Met het zelf fotograferen van de Prinses van Oranje, zoals de officiële titel van de troonopvolgster, luidt, zet Willem-Alexander een traditie voort die hij zelf op 7 december 2003 in het Haagse Bronovo-ziekenhuis is begonnen. In de loop der jaren heeft hij het vaker gedaan, op vakantie in Argentinië of – maar dan met de mobiele telefoon en een filmpje – op de eerste dag van de middelbare school.

Het maakt tevens duidelijk dat Willem-Alexander en Máxima als ouders hun dochters zolang ze minderjarig zijn zoveel mogelijk willen afschermen van de buitenwereld om ze een ‘normale’ jeugd te geven. Het binnenhalen van een beroepsfotograaf zou inbreuk maken op een intiem moment. Door het zelf te doen houdt de koning het ‘binnen de familie’ en daardoor ook ontspannen. Ook al is Amalia door de jaarlijkse fotosessies en Koningsdag gewend aan het geratel van camera’s.

Toekomst

Een groot verjaardagsfeest zit er niet in vertelde koningin Máxima vorige week in Pakistan. De kerstvakantie nadert en op school is er nog veel te doen. Amalia heeft 10 december ook de uitvoering van de mede door haar tot stand gekomen musical ‘Het Kerstklooster’ in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, dus zou er vooral “veel gezongen” worden aldus Máxima. Dat laat onverlet dat in koninklijke kringen een bescheiden feest toch ook nog fors kan uitvallen.

Máxima vond dat de afgelopen zestien jaar snel voorbij zijn gegaan. Ze maakte zich nu al zorgen over het moment dat Amalia het huis uit zou gaan. Volgens de koningin is dat al over twee jaar. “Ik moet dus nog even van haar genieten”. Willem-Alexander was trots op zijn dochter vertelde hij eerder deze week, een opinie die hij deelde met zijn vrouw.

Amalia zelf is nog niet veel aan het woord geweest, geheel in lijn met het afschermingsbeleid. De enkele keer dat ze voor de microfoon wat mocht zeggen, was ze gedecideerd en afgewogen. Geheel naar koninklijk gebruik wilde ze op Koningsdag in Zwolle geen voorkeur uitspreken voor de attracties die ze had gezien en in Amersfoort liet ze Máxima weten best zelf haar mening te kunnen geven. ‘Ze lijkt geknipt voor haar toekomstige rol’, wist de koning afgelopen zomer.

Lees ook:

Ook Rachel Hazes reageert nu op relatiebreuk André en Monique

Is Sylvie’s verloving één grote stunt?

Bas Muijs onthult: ‘Sabine en ik zijn getrouwd!’