×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Frank Masmeijer komt mogelijk dit jaar al vrij’

‘Frank Masmeijer komt mogelijk dit jaar al vrij’
7.01.2020 -

Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer, die momenteel in een Belgische cel zit vanwege drugssmokkel, zou mogelijk dit jaar nog de gevangenis mogen verlaten. De voormalig Dinges-presentator werd in juni veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.


‘In België is er een regeling dat een gedetineerde na een derde van zijn straf voorwaardelijk vrij kan komen’, vertelt zijn nieuwe Belgische advocaat dinsdag aan Shownieuws. ‘Zes maanden daarvoor kan men in aanmerking komen voor elektronisch toezicht.’ Het besluit hierover ligt in handen van een strafuitvoeringsrechter.

De veroordeelde Nederlander heeft begin 2021 een derde van zijn straf uitgezeten. ‘Hij zou dus dit jaar nog in aanmerking kunnen komen voor elektronische detentie’, stelt zijn advocaat.

Masmeijer is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten ‘zeer ernstig’. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak.

Ook interessant:

Paragnost: ‘Zwaar jaar voor André Hazes’

Heftig: Circusartieste voelt haar benen niet na val in Carré

Patricia Paay onthult: ‘Nicky en Maurice waren geen grote liefdes’