Johan Cruijff

Er komt een musical over het leven van Johan Cruijff

Bijna vijf jaar na het overlijden van Johan Cruijff wordt gewerkt aan een musical over het leven van de legendarische voetballer. 

Het stuk moet volgend jaar september in première gaan in het nieuwe AFAS Theater in Leusden, zo hebben regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde bekendgemaakt. De musical, getiteld 14 de musical, bevat rock, opera en hiphop en gebruikt in de vormgeving een combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Wie de hoofdrollen gaan spelen wordt later bekendgemaakt. De makers laten op verzoek van het management van de oud-voetballer, dat betrokken is bij de ontwikkeling, Cruijff vooral veel praten en voetballen en niet zingen. ‘We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt’, zegt Carole Thate van Cruyff Management.

Een grote rol is weggelegd voor Cruijffs vrouw Danny. ‘Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgden er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was’, zo laten de makers weten. De voorstelling wordt volgend jaar wekelijks van woensdag tot en met zaterdag opgevoerd. De theaterproducent gaat er daarbij van uit ‘dat er geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn’.

LEES OOK:

DUNCAN LAURENCE TEN HUWELIJK GEVRAAGD!

HINT ANDRÉ HAZES HIER OP EEN HUWELIJK MET ZIJN MONIQUE?

DIONNE STAX PRESENTEERT GOUDEN TELEVIZIER-RING GALA