×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emigratie Ik Vertrek-koppel nog geen succes: ‘We geven onszelf nog twee jaar’

Emigratie Ik Vertrek-koppel nog geen succes: ‘We geven onszelf nog twee jaar’
14.12.2019 -

Ik Vertrek met Michael en Cora Feijth uit 2016 werd onlangs herhaald. Weekend zocht het echtpaar op om te kijken hoe het hen is vergaan.


Michael en Cora Feijth emigreerden enkele jaren geleden naar de Franse Auvergne, waar zij een bouwval op de kop tikten. Die bouwden zij om tot hun eigen chambres d’hôtes, Quatre Saisons. Hun avontuur werd gevolgd door het programma Ik Vertrek en onlangs werd de uitzending uit 2016 met groot succes herhaald op de zaterdagavond. De periode die gefilmd werd, eindigde enkele jaren geleden en sindsdien is er heel wat gebeurd. ‘Deze zomer heb ik een ongelukje gehad’, vertelt Michael. ‘Net voor het hoogseizoen ben ik tijdens het stuken van anderhalve meter hoogte van een ladder gevallen. Daarbij ben ik ongelukkig terechtgekomen, ik liep een gecompliceerde armbreuk op.’ Michael is ruim drie maanden uit de roulatie geweest. ‘Ik kan mijn linkerhand nog steeds niet volledig gebruiken’, vertelt hij.

Inmiddels zijn Michael en Cora drie jaar bezig met hun chambres d’hôtes, maar een goudmijn is het nog niet gebleken. ’Iedereen denkt dat de tent altijd barstensvol zit en je gelijk bakken met geld verdient, maar de realiteit is dat we hard moeten werken om een terugkerende gastenkring op te bouwen’, zegt Michael. ‘We kunnen er nog niet van leven en dat begrijpen mensen niet. Ze vragen: ‘Wat doe je daar dan?’ Nou, we zijn gewoon aan het ondernemen. Gelukkig gaat het elk jaar een stukje beter.’ Ze willen niet koste wat kost hun Franse droom volhouden. ‘We hebben onszelf vijf jaar de tijd gegeven, waarvan er al drie voorbij zijn. Over twee jaar moeten we break-even kunnen draaien en als dat niet zo is, moeten we iets anders gaan doen. Dan kunnen we het pand verkopen, want dat is mooi opgeknapt.’

Aan de waardering van hun gasten zal het niet liggen. ‘In 2018 hebben we een Zoover Gold Award gekregen omdat de gasten ons gemiddeld een 9,5 gaven. Dat is best knap, want in heel Frankrijk werden er maar vier van deze awards uitgereikt. Dit jaar krijgen we hem weer.’

Ook interessant:

Opnieuw flinke tegenslag voor Yolanthe Cabau

Geheime GTST-liefde achter de schermen?

ZIEN: Shanice van de Sanden koopt eerste huis!