Screenshot 2022 12 19 14.26.20

Dit is het gezin van Expeditie Robinson-winnaar Dennis Wilt

Meteoroloog Dennis Wilt mag zich na wéken op zijn tanden bijten op een eiland in Maleisië Mr. Expeditie Robinson noemen! Een megaprestatie, want hij miste zijn gezin tussen alle proeven door verschrikkelijk en had misschien stiekem best allang naar huis gewild. Want wat een leuk gezin heeft hij!

Dennis (53), meteoroloog bij Talpa’s Weer.nl, kreeg met zijn vrouw Diane drie kinderen: Nout, Jolijn en Hidde. Nout kwam zwaar gehandicapt ter wereld en stierf in 2002. Hij werd maar drie jaar oud. Hij vertelde het tragische verhaal van zijn zoon in tranen tegen Expeditie Robinson-’concullega’ Chatilla van Grinsven. “Eigenlijk heb ik toen ook heel veel geleerd”, vertelde hij. “Want het leven ervoor was gewoon snel, carrière maken: alles erop en eraan. En dan ga je ineens heel anders in het leven staan.”

Acute leukemie

Na het overlijden van Nout kregen Dennis en Diane opnieuw een klap te verwerken toen bleek dat dochter Jolijn leed aan acute leukemie. Gelukkig liep het nu wel goed af en overleefde ze de ziekte. 

Inmiddels zijn Jolijn en Hidde volwassen en gelukkig kerngezond. En wat is Dennis trots op ze, blijkt uit de kiekjes die hij van zijn gezin plaatst op social media. 

Beeld: RTL