Screenshot 2022 10 18 15.28.42

Kijkers Expeditie Robinson in tranen om relaas Dennis Wilt

Kijkers van Expeditie Robinson hielden het maandagavond niet droog bij het aangrijpende verhaal van meteoroloog Dennis Wilt. Aan zijn teamgenoot Chatilla van Grinsven vertelt hij dat hij in 2002 afscheid moest nemen van zijn zoontje Nout. 

Al meteen na de geboorte van Nout was duidelijk dat er iets goed mis was, vertelt Dennis (52). “Uiteindelijk bleek hij een zuurstoftekort in zijn hersenen te hebben na een heel zware bevalling en was hij daardoor zwaar gehandicapt.” Nout stierf op driejarige leeftijd. Sindsdien is alles anders, vervolgt Dennis in tranen. “Eigenlijk heb ik toen ook heel veel geleerd. Want het leven ervoor was gewoon snel, carrière maken: alles erop en eraan. En dan ga je ineens heel anders in het leven staan.” 

Het tragische relaas van Nout emotioneerde vele kijkers, blijkt uit reacties op social media. “Ach Dennis”, schrijft Joyce. “Mijn hart breekt.” Dat geldt ook voor het hart van kijker Nikki. “Pfff en dan ineens ben je stil en staan er tranen in je ogen. Wat een verhaal van Dennis… “

Acute leukemie

Dennis en zijn gezin hebben het op zijn zachtst gezegd flink voor de kiezen gehad, want twee jaar na de dood van Nout sloeg het noodlot opnieuw toe. Bij dochter Jolijn werd acute leukemie geconstateerd. Gelukkig sloegen de behandelingen aan en overleefde ze de ziekte. Vandaag de dag is Jolijn een kerngezonde jonge vrouw, die studeert aan de faculteit voor gezondheid en vitaliteit.