Dave Roelvink opnieuw verhoord

Dave Roelvink zit vrijdagochtend nog steeds vast op het politiebureau in Zaandijk voor diefstal. Het ex-model is donderdag verhoord, en vrijdag volgen er nieuwe verhoren. Later op de dag beslist de politie of hij het bureau mag verlaten, zegt zijn advocate Nienke Hoogervorst vrijdagochtend tegen BuzzE.

Hoogervorst kon vrijdagochtend nog niet zeggen hoe laat de politie daarover een besluit neemt. "Dat hangt af van hoe lang de verhoren duren."

Roelvink is donderdag opgepakt en heeft de nacht in de cel doorgebracht in verband met een diefstal in een villa in Burgerbrug. Daar zou, na een uit de hand gelopen feestje, voor zo'n 60.000 euro aan sieraden, kleding en elektronica zijn gestolen. Behalve Roelvink zijn er nog drie anderen gearresteerd.

De zoon van zanger Dries Roelvink heeft tijdens het verhoor van donderdag opnieuw verklaard dat hij niets heeft gestolen.

Roelvink heeft nog geen aangifte gedaan van laster tegen de familie van het meisje dat hem en zijn vrienden beschuldigt van onder meer juwelenroof. "Dat was wel het voornemen", zegt de advocate. ''Maar die plannen hebben we in de koelkast gezet vanwege de arrestatie." Roelvink en zijn advocate willen eerst de ontwikkelingen op het politiebureau afwachten voordat ze eventueel nieuwe stappen zetten.