Placeholder

Dave Roelvink gearresteerd

De politie heeft donderdagochtend Dave Roelvink in zijn woning gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de sieradenroof uit een villa in Burgerbrug.

De zoon van zanger Dries Roelvink wordt ervan verdacht samen met vrienden voor ruim 50.000 euro aan sieraden, kleding en electronica te hebben gestolen. De diefstal vond plaats tijdens een afterparty in de villa van een vriendinnetje van Roelvink, die hij de avond daarvoor had leren kennen op het Rembrandtplein. Ook drie medeverdachten zijn opgepakt.

De voorlichtster van de politie in Noord Holland laat aan Weekend weten dat de mannen op dit moment verhoord worden en in ieder geval vannacht nog vast zullen blijven zitten. Dave zal de nacht dus in de politiecel moeten doorbrengen.

Volgens Dries wordt zijn zoon verhoord en kan dit wel een paar uur duren. Roelvink vindt het natuurlijk heel vervelend dat de naam van zijn zoon wordt genoemd in deze zaak, maar hij is ook blij dat Dave momenteel op het bureau zit. "Ik juich dit wel toe. Afgelopen week gingen er zoveel verhalen in de media, nu komt er eindelijk echt duidelijkheid", aldus de vader die benadrukt alle vertrouwen te hebben in zijn zoon.