Danny de Munk ontkent MeToo-beschuldigingen ‘pertinent’

Danny de Munk laat in een verklaring weten dat hij de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres “pertinent ontkent”. “Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie”, aldus de 52-jarige zanger. “Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen.”

In een video beschuldigde juicevlogger Yvonne Coldeweijer Danny van wangedrag ten tijde van de musical Ciske de Rat, in 2007. Hij zou onder meer over de schreef zijn gegaan met een 21-jarige stagiaire. Yvonne vertelde in haar video ook dat dat Danny rond die periode onder invloed van drugs met kinderen zou hebben gewerkt.

‘MeToo-beschuldigingen vreselijk’

“De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk”, vervolgt Danny in zijn verklaring. “Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.” Entertainmentbedrijf Stage Entertainment, dat de musical produceerde, liet naar aanleiding van Yvonne’s video weten een onderzoek te starten.

Onafhankelijk onderzoek

Danny’s advocaat Annemiek van Spanje kijkt op dit moment of het nemen van juridische stappen “zinvol en wenselijk is”, laat zij op haar beurt weten. “De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld. Er is geen (nader) onderzoek gedaan en er heeft geen hoor- en wederhoor plaatsgevonden.” Danny zal “uiteraard zijn volledige medewerking verlenen aan een onafhankelijk onderzoek”.