Premiere Van Vegas

Danny de Munk geeft tekst en uitleg over omstreden opmerking

Danny de Munk kreeg na zijn interview in RTL Boulevard de nodige kritiek omdat hij over zijn vreemdgaan zei: “ik dacht met mijn lul en niet met mijn hoofd, maar ik ben een man hè?” Een dag later geeft hij op zijn instagrampagina tekst en uitleg over die opmerking.

Doordat het fragment na die opmerking wordt weggesneden, is de rest van wat hij daarover zei niet te zien geweest, aldus Danny. “Doordat niet het hele interview is uitgezonden, ontbreekt mijn toelichting hierop, namelijk: dat ik mijn verantwoordelijkheid hiervoor neem ‘als een man’ en dat ik niet met excuses wil komen over ‘demonen in mijn hoofd'”, schrijft hij, refererend aan de ‘uitleg’ die Waylon eerder gaf over diens vermeende vreemdgaan. “Hierdoor heeft de kijker dit mogelijk verkeerd begrepen. Ik had daarom toch even de behoefte om dit uit te leggen.”

Tegenaangifte

In de uitzending van het entertainmentprogramma donderdag deed hij uit de doeken dat hij vijftien jaar geleden is vreemdgegaan, ook met de dame die in mei aangifte tegen hem deed van verkrachting, maar nooit iemand verkracht heeft. “Ik heb nooit iemand gedwongen. Ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd, is dat met wederzijdse instemming.” Hij vertelde een tegenaangifte te hebben gedaan tegen de aangeefster, met wie hij naar eigen zeggen wel gerotzooid heeft, maar nooit daadwerkelijk seks heeft gehad. “Op een valse aangifte, daar staat een gevangenisstraf op”, aldus de 52-jarige zanger en acteur gisteren.

Seksueel wangedrag

Afgelopen april werd Danny in een video van roddelvlogger Yvonne Coldeweijer beschuldigd van seksueel wangedrag, gebaseerd op het verhaal van een vrouw die in de periode 2007/2008 met hem samenwerkte. Stage Entertainment, destijds product van de musical, liet daarop weten kennis te hebben genomen van de beschuldigingen en een onderzoek te starten.