Arie Boomsma

Arie Boomsma is woest op ‘voorspelbare’ VI-mannen

Arie Boomsma heeft op Instagram geen goed woord over voor de presentator en tafelheren van Voetbal Inside. ‘Het racisme en de homohaat sproeit als diarree uit hun monden’, zo schrijft hij.

In zijn post reageert Arie op het fragment waarin Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp praten over een anti-demonstrant die verkleed als Zwarte Piet naar een Black Lives Matter-protest ging. 

‘Matige talkshow’

‘Ben je over de jaren afgegleden van sportprogramma naar matige talkshow over de actualiteit, dan praat je de alsmaar kleiner geworden doelgroep naar de mond. Voorspelbaar, als onderbuikspreekpoppen op repeat’, aldus Arie. ‘Drie presentatoren die toen ze jong waren een bovengemiddeld talent hadden, en nu krampachtig vasthouden aan een tanend podium in de hoop dat hun rol als pestkop op het nationale mediaplein nog een paar jaar langer verward zal blijven worden met die van strijder voor het vrije woord.’

‘Je steunt die mening’

Arie snapt niet dat er nog zenders en adverteerders zijn die dit soort uitspraken accepteren. ‘Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk. Nu er eindelijk echte verandering op gang begint te komen op zo’n groot thema, moet je jezelf toch afvragen of dit nu de groep is waar je bij wil horen.’

View this post on Instagram

Als redactie vraag je jezelf af hoe je een eigen draai kunt geven aan urgente thema’s. Ben je goed, dan kom je met verrassende invalshoeken. Je houdt de kijker wakker. Ben je over de jaren afgegleden van sportprogramma naar matige talkshow over de actualiteit dan praat je de alsmaar kleiner geworden doelgroep naar de mond. Voorspelbaar, als onderbuikspreekpoppen op repeat. Drie presentatoren die toen ze jong waren een bovengemiddeld talent hadden, en nu krampachtig vasthouden aan een tanend podium in de hoop dat hun rol als pestkop op het nationale mediaplein nog een paar jaar langer verward zal blijven worden met die van strijder voor het vrije woord. Tóch vind ik dat zo’n programma in een democratie een plaats verdient op televisie. Of op internet, waar de doelgroep van tegen vluchtelingen, gekleurde Nederlanders, vrouwen, homo’s en transgenders agerende toetsenbordtijgers nog net wat groter is. Dus nee, zo’n programma hoeft van mij niet uit de lucht. Wel vraag ik me af hoe lang je als zender, als kijker en vooral als adverteerder nog de andere kant op kan blijven kijken. Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk. Dat is al jaren een dubieus statement, maar deze maand mag je het onomwonden solidair noemen met waarden en woorden die loodrecht staan tegenover de positieve verandering die op dit moment de wereld in haar greep heeft. Nu er eindelijk echte verandering op gang begint te komen op zo’n groot thema, moet je jezelf toch afvragen of dit nu de groep is waar je bij wil horen.

A post shared by Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) on

LEES OOK:

VADER VERMEENDE MINNARES DIRK KUYT REAGEERT OP GERUCHTEN

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen