Anouk

Anouk over uitspraken Johan Derksen: ‘Om te kotsen’

Anouk vindt de uitspraken die Johan Derksen maandagavond over Akwasi deed in Veronica Inside te ver gaan. De zangeres vindt wat de voetbalanalist zei ‘om te kotsen’, zo deelt ze vandaag op haar Instagram.

Anouk citeert in haar Instagram Stories een van de uitspraken van Derksen, die hij deed toen het over de man die verkleed als Zwarte Piet naar een Black Lives Matter-demonstratie in Leeuwarden ging. ‘Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?’, zei Derksen daarover. ‘Wat slecht. Om te kotsen dit’, vindt de zangeres. ‘Are you fucking for real?’

In de uitzending hield Derksen ook een monoloog over Akwasi, die tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam een toespraak hield over racisme en zich fel uitsprak tegen Zwarte Piet. De rapper kreeg veel bijval, maar de passage waarin hij zei dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem zou tegenkomen, werd ook als bedreigend opgevat. Meerdere mensen deden aangifte.

Schreeuwende gekkies

De voetbalanalist noemde hem maandag ‘een ontzettende vervelende raaskallende rapper’. Ook zei Derksen over de demonstraties dat hij op tv ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’.

Fragmenten uit de uitzending gingen vervolgens viral op social media. Veel mensen uitten hun kritiek op de uitspraken en vonden deze niet door de beugel kunnen. Veronica gaat Derksen er niet op aanspreken. ‘Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel’, liet de zender dinsdag weten. Wel beklemtoonde Veronica ‘tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen’ te zijn.

LEES OOK:

VADER VERMEENDE MINNARES DIRK KUYT REAGEERT OP GERUCHTEN

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen