×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Aart Staartjes wordt vrijdag in besloten kring begraven

Aart Staartjes wordt vrijdag in besloten kring begraven
15.01.2020 -

Acteur Aart Staartjes wordt vrijdagmiddag in besloten kring begraven. Dat gebeurt in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Er komt vooralsnog geen publiek afscheid voor de 'godfather van de Nederlandse kindertelevisie'.


Dat heeft de familie woensdag laten weten. In de bibliotheek van Dronrijp is wel een herdenkingsplek ingericht voor Aart Staartjes. De acteur overleed zondag, 81 jaar oud, aan de gevolgen van een verkeersongeval.

Ge├»nteresseerden kunnen tot en met donderdag tussen 13.30 en 18.00 uur in de bibliotheek terecht ‘voor een woord van troost of afscheid’, meldt de gemeente Waadhoeke waar Dronrijp onder valt. Bovendien is er een mogelijkheid om bloemen neer te leggen en een condoleanceregister te tekenen. Ook in Beeld en Geluid in Hilversum ligt een register.

Staartjes was bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat en van jeugdprogramma’s als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom voorheen : ‘De Kindervriend’, De film van Ome Willem en Woord voor Woord, een serie bijbelvertellingen.

Lees ook:

Groot verdriet voor Hans van Willigenburg

ZIEN: Alle vakantiefoto’s van Wendy en Erland op Cura├žao

Margarita’s vriendschappelijke scheiding: prinses gaat alleen verder