Pietjebell Fc Visual A4 Extend Nologo

Monique’s tips week 40: leuk uitje voor in de herfstvakantie

Wekelijks de nieuwste producten, handige weetjes, interessante onderzoeken en meer.

In een modern jasje

Scholl, de pionier achter de houten klomp, betreedt het herfst en winterseizoen van 2023 met een verfrissende nieuwe collectie. Het kleurenpalet bestaat uit natuurlijke en neutrale tinten die de schoonheid van het winterseizoen omarmen. Materialen variëren van nappaleer tot suède, met af en toe gebruik van moutonbont en imitatiebont voor extra comfort en warmte. Bekijk de gehele collectie op www.scholl-shoes.com.

Leuk uitje

De beroemde klassieker Pietje Bell is omgetoverd tot een echte feel-good familiemusical. Daarin komt Pietje in actie voor haar vriendje Sproet, want een rijke zakenman besluit Sproets wijk te slopen om er vervolgens een groot hotel te bouwen. Ze vormt samen met Peentje, Engel en Blikkie de Zwarte Hand-bende, organiseert een circusshow om geld in te zamelen en ontdekt iets bijzonders. De burgemeester probeert hen te stoppen, maar Pietje en haar bende laten zich niet zomaar afschrikken. Gaat het ze lukken om Sproet te redden? Nu in het theater.

Pietje Bell Fc Visual A4 Extend

Lagere energiekosten

Terwijl het stookseizoen nadert, maakt u zich wellicht al zorgen over de koude winteravonden en hoge energierekening. Het Nederlandse bedrijf SpeedComfort komt met een oplossing: slimme radiatorventilatoren. Door de kleine ventilatoren wordt de warmte snel door uw huis verspreid, waardoor de ruimte sneller opwarmt. Met als gevolg dat de thermostaat sneller uitspringt en u dus een lagere gasrekening hebt. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren, gaan ze wel 40 jaar mee en bespaart u tot 22% op uw energiekosten! Verkrijgbaar vanaf €65,95. Kijk voor meer informatie op www.speedcomfort.nl.

Tijgerbalsem goed voor meer

Grote kans dat u een potje tijgerbalsem in huis heeft. Zo niet, reden genoeg om er één te halen, want het blijkt voor veel meer goed te zijn dan alleen uw spieren. Last van ongedierte of insecten in huis? Smeer wat tijgerbalsem op de plek waar ze naar binnen komen of verblijven, ze gruwelen namelijk van de sterke geur. Lek geprikt door een mug? Smeer wat balsem op de bulten en u zult zien dat  jeuk en roodheid verminderen. Of wie zijn handen vol verf heeft: smeer de balsem op de verfresten en u veegt het vervolgens zo weg met een droge doek.

173280794 M Normal None

Leestip

Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels werden verliefd in een oud kroegje in Barcelona. Sindsdien zijn ze heel wat romantische avonden in barretjes en restaurants in Spanje verder. In het boek Tapas, Verhalen en Recepten bundelden ze hun veertig favoriete tapas en raciones die ze kregen voorgeschoteld. Plus de mooie verhalen die kleven aan de barretjes, pleinen of steden. Uitgeverij Brandt.

Janneke Vreugdenhil, Edwin Winkels